HVORFOR

FÆRDER MIKROBRYGGERI
 • Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes både i flo og fjære.

Ølet

 • Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. Det er selvfølgelig en utfordring å speile dette i øl, men enhver som har vært på sjøen vet at det finnes mange nyanser mellom bleike og svart hav, i likhet med nyansene mellom lys pils og imperial stout. Vi er glade for denne utfordringen og tar deg gjerne med på reisen.

  Skjærgård

  Pale Ale

  Ipa

  Classic Lager

  Belgisk Gyllen

  Jul

   

  * Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

 • Copy of Slide - Færder Jul 8,5%

  JUL 8,5%

  Færder Jul har mørk kobberrød farge, off-white skum og en søtlig duft av tørkede dadler og nellik. Dette er et komplekst, rikt og tørt juleøl, med dybde og smak av brente mandler, kanel og (jule)gran. Nytes ved 8 – 10 °C. (2015-årgangen har sølvetikett og har 8,5% alcohol, 2016-årgangen får gulletikett)


  8,5% vol. alc, 18 °Plato, 30 IBU, 25 EBC


  Dette er et juleøl som fint kan nytes uten mat. Det er tørt og aromatisk, og passer perfekt når du sitter foran peisen eller juletreet.

 • Slide - Færder Belgisk Gyllen

  BELGISK GYLLEN

  Færder Belgisk Gyllen er et strågult øl med kritthvitt skum. Det har en frisk og syrlig lukt med innslag av krydderurter. Smaken er kompleks, med sødme og syrlighet om hverandre, og med en tørr avslutning. Nytes best ved 4 °C


  8,5% vol. alc, 18° Plato, 30 IBU, 6 EBC


  Har et bredt bruksområde, både i kombinasjon med mat og alene. Passer like godt til fisk- og skalldyrretter som til kjøtt og grilling.

 • Slide - Færder Belgisk Lys

  BELGISK LYS

  Færder Belgisk Lys er en tolkning av det belgiske hveteølet Wit. Det har et lyst og noe grumset utseende, hvit skumtopp og en søtlig og krydret duft. Smaken er gjennomgående mild, dette er et øl med veldig lite humle og dermed lite bitterhet. Allikevel er det lettdrikkelig, og både hvete, krydder og gjærstamme får lov til å sette sitt preg på smaken. Nytes ved 4 – 6 °C.


  4,7% vol. Alc, 11,5° Plato, 11 IBU, 8 EBC


  Et mildt øl som kan drikkes alene eller i kombinasjon med sommerlige, lette matretter.

 • Slide - Færder Classic Lager

  CLASSIC LAGER

  Færder Classic Lager er en spennende nyhet som blir lansert i mai 2016. Merk av i kalenderen allerede i dag.

 • Slide - Færder Festival

  FESTIVAL

  Færder Festival er å slå to fluer i én smekk. Her får man sødmen og velbehaget fra et hveteøl og bitterheten og aromaen fra en IPA. Ølet er lyst, med kritthvitt skum, og dufter fra både humle, hvete og gjærstamme. Smaken er balansert, men gir bitterheten man er ute etter i en IPA. Nytes best ved 4 – 6 °C. God festivalsommer!


  4,7% vol. alc, 11,5° Plato, 36 IBU, 8 EBC


  Bør drikkes på dager med sol og høy musikk.

 • Slide - Færder Jul 4,7%

  JUL 4,7%

  Færder Jul har mørk kobberrød farge, off-white skum og en søtlig duft av karameller og anis. Dette er et komplekst og rikt juleøl, med dybde og smak av brente mandler, kanel og (jule)gran. Nytes ved 6 – 8 °C.


  4,7% vol. alc, 11,5° Plato, 20 IBU, 25 EBC


  Passer til alle julens matretter, særlig svineribbe og lutefisk.

 • Slide - Færder Supreme Stout

  SUPREME STOUT

  Færder Supreme Stout er et samarbeidsprosjekt med kaffebrenneriet Supreme Roastworks, som brenner sin eksotiske kaffe på et lite sted i indre Vestfold. Øltypen stout får fargen sin fra brente maltsorter, og smaken kan gi assosiasjoner til mørk sjokolade og kaffe. For å forsterke disse smakene har vi brygget en kraftfull kaffe fra farmen Dona Neném i Brasil, og tilført ølet etter at gjæringen er ferdig. Resultatet er et øl med stor dybde og kompleksitet, hvor man finner et spekter av brente smaker, fra kakao til sigar. Nytes best ved 8 – 10 grader.


  6,0% vol. alc, 17,5° Plato, 39 IBU, 64 EBC


  Til dessert. Dette er både kaffe og avec i samme innpakning. Kan også nytes alene, men ikke for sent på kvelden.

 • Slide 02 - SKJÆRGÅRD

  SKJÆRGÅRD

  Færder Skjærgård er et lyst øl med kritthvitt skum som dufter av citrusfrukt og hylleblomst. Smaken er forfriskende lett, men ved oppmerksomhet oppdager man både dybde og kompleksitet. Nytes best ved 4 °C.


  4,7% vol. alc, 12° Plato, 20 IBU, 12 EBC


  Kombineres best med fisk- eller skalldyrretter, eller alene i seilbåten når sola steker.

 • Slide 03 - ipa

  IPA

  Færder IPA er et kobberfarget øl med off-white skum. Det har en frisk, fruktig og floral lukt, med toner av mango og solbær. Smaken begynner med en balansert maltsødme, fortsetter med en fruktig humlearoma og avsluttes av en behagelig bitterhet som sitter lenge. Nytes ved 6 – 8 °C.


  6,5% vol. alc, 14,5° Plato, 70 IBU, 25 EBC.


  Passer aller best til fet, salt eller kraftig mat, men kan også fint nytes alene.

 • Slide 04 - pale ale

  PALE ALE

  Færder Pale Ale er et gyllent øl med lyst skum og kraftige, friske humledufter. Smaken er balansert mellom karamelltoner og bitterhet, og har et elegant krydderpreg fra tørrhumlingen. Nytes ved 4 – 6 °C.


  4,7% vol. alc, 12° Plato, 35 IBU, 23 EBC


  Passer best til kjøttretter, pizza og pasta, men er en allrounder som kan drikkes til det meste.

Bryggeriet

 • Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke helt ytterst i Oslofjorden. Brygghuset er et flunkende nytt 2000 liter trekarssystem fullt av innovative løsninger. Dette gir oss mulighet til å produsere større volum, samtidig som det bidrar til akademisk kontroll og kunstnerisk nysgjerrighet i bryggeprosessen.

Skriv inn e-postadresse til din brukerkonto. En verifiseringskode vil bli sendt til deg. Når du har fått e-posten kan du bruke verifiseringskoden til å bekrefte at du er eier av kontoen, for så å velge nytt passord.

Muligheter

 • ARRANGEMENTER
  Vi tilbyr omvisning, ølsmaking og kurs. Ta kontakt for informasjon og priser.

  ØL
  Øl fra Færder Mikrobryggeri finnes nå i flere dagligvarekjeder og -butikker, og i tillegg hos en del restauranter, puber og barer. Vi håper å være inne på Vinmonopolet i løpet av mai 2015. Spør etter Færder i din lokale butikk, og kontakt oss gjerne for informasjon om hvor du finner ølet.

Ta kontakt med bryggeriet for innloggingsdetaljer